Tijd voor een betere gezondheid

Glutenvrije vezelrijke voedzame crackertjes  

Ingrediënten:

100 gram boekweitmeel

100 gram havermeel  

4 gram Himalaya zout  

5 eetlepels kasha (boekweitkorrels)  

Lauw water   


Bereiding:  

Verwarm de oven op 160 graden. Haal de bakplaat eruit.

Doe de kasha in een kleine koekenpan en zet op het laagste pitje om rustig te roosteren.

Meng de melen en het zout en doe er net zoveel lauw water bij dat het een dik deeg is, maar nog wel bewerkbaar.

Neem een bakpapier en leg hier het deeg op. Neem een flink stuk vershoudfolie en leg het er overheen. Maak het wat plat met je handen en rol het verder uit met een deegroller. Maak het deeg ongeveer 2-3 millimeter, dan worden ze lekker knapperig.  

Haal de folie eraf. Neem de achterkant van een normaal mes en maak vormen in het deeg zodat je het straks makkelijk kan breken.  

Neem de kasha en strooi dit over het geheel, leg daar het vershoudfolie weer op en rol nog een keer rustig over de kasha korrels. Folie er weer af en leg het geheel voorzichtig op de bakplaat of rooster.  

Ongeveer 45 minuten o p 160 graden en goed laten afkoelen.  

In een afgesloten doos zeker een paar weken goed te houden, maar dan zijn ze vast al op 😊

Handig als ontbijt of voor bij een soepje als lunch.  

En als variatie kun je er kruiden naar wens doorheen doen. Bijvoorbeeld bouillonpoeder of Italiaanse kruiden.   

Eetsmakelijk!