Tijd voor een betere gezondheid

Aardbeien blauwe bes kwarktaart.

Ingrediënten: 

Bodem:

  • 250 gram glutenvrije haver biscuitjes  of volkoren spelt
  • 50 gram geraspte kokos
  • 150 gram boter of 8 - 10 eetlepels kokosolie      

Vulling.

  • 500 gram aardbeien 300 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 150 ml sinaasappelsap
  • Lactosevrije yoghurt, kwark of kokosyoghurt      
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 tl-vanille extract
  • 10 gram poeder Agar agar

Bereiding:

Haal de diepvries aardbeien alvast uit de vriezer. Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier.

Maalde biscuitjes fijn in een hakselaar. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes en de geraspte kokos door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.

Zoek 10 – 15 (verse) aardbeien uit, van ongeveer dezelfde grootte. Snijd ze doormidden en zet de rechte kan tegen de rand van het bakblik.  

Doe de yoghurt in de kom en meng de suiker en het vanille extract hier doorheen.

Zet een steelpannetje op het vuur met het sinaasappelsap en het fruit en verwarm dit. Giet het mengsel in je blender en maal fijn. Laat even afkoelen. Giet terug in de pan, los het agar agar-poeder erin op en verwarm het mengsel. Zorg dat het een paar minuutjes kookt terwijl je goed blijft roeren. Giet de puree vervolgens in een dun stroompje door de yoghurt, terwijl je blijft roeren met een houten spatel. Als je te veel toevoegt in n keer zal de yoghurt schiften. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het yoghurtmengsel erop.

Laat het geheel 2 uurtjes opstijven in de koelkast.