Ingrediënten:
210 gram glutenvrij havermeel
210 gram boekweitmeel
1 theelepel droge gist
425 ml havermelk cappuccino oatly
3 eetlepels arrowroot en 50 ml extra vocht (i.p.v. 3 eieren)
1 theelepels gejodeerd zout
2 theelepels palmsuiker
3 eetlepels milde olijfolie
3 theelepels xanthaangom
Bereiding:
Doe de melk, zout, suiker, olie, xanthaangom, arrowroot en de helft van het meel in de bak van de broodbakmachine. Daar bovenop de gist en daarboven op de andere helft van het meel.
Neem het glutenvrije bakprogramma van de machine en zet hem aan.
Glutenvrij deeg mengt minder goed daarom heb ik met een siliconen spatel het deeg geholpen tijdens de kneedfase. Dus de rand aangeduwd en hier en daar een extra zetje.
Tijdens de rijs en bak fase lekker met rust laten en daarna heb je een vegan glutenvrij brood!
Eetsmakelijk.