Tijd voor een betere gezondheid

Over mij

Samen met mijn man en hond woon ik in het prachtige dorp Zuidlaren in Drenthe. Ik krijg energie van alles wat mij en andere mensen gezonder, vrolijker en daarmee gelukkiger maakt. Naast mijn praktijk ben ik parttime werkzaam als maatschappelijk werker. Samen met de nodige levenservaring ben ik gevormd tot een positief ingesteld mens, die kijkt naar mogelijkheden. 

Mijn eigen leefstijl.

Ik heb mijn leefstijl de afgelopen jaren steeds verder aangepast naar wat voor mij werkt. Dit is een proces van jaren geweest. Van veel, soms vage klachten, naar elke keer een ietsje betere gezondheid en meer vitaliteit. Een weg van niet opgeven, doorzoeken en vooral blijven genieten van alles wat er wel is. Ik ben er van overtuigd dat elk stapje een stapje is en wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niet te werken. 

Mijn voedingspatroon bestaat ondertussen uit veel groenten, fruit, granen (meestal glutenvrij), plantaardige zuivel,  (zoete)aardappelen, noten, zaden, vlees, vis en heerlijke kruiden. Ik sta regelmatig in de keuken en bereid dan gerechten variërend van groot tot klein en van simpel tot uitgebreid. Vaak vegetarisch en soms met een biologisch stukje kip of vis. Ik vind het bovenal belangrijk dat de ingrediënten vers en onbewerkt zijn. 

Natuurlijk hoort daar een goede balans bij van inspanning en ontspanning.

Ook hiervoor, wat voor de een werkt kan voor de andere helemaal niet geschikt zijn. Voor mij werd yoga een belangrijk onderdeel van mijn leefstijl, met daarbij aangepaste krachttraining en af en toe een shiatsu massage. En natuurlijk lekker wandelen buiten met de hond.


Diploma’s, certificaten en bijscholingen: 

2020:

- Masterclass maag-lever-darm - Marijke de Waal Malefijt. 

- Webinar: Corona en Risicofactoren 

2019:

Orthomoleculair epigenetisch therapeut – Ortho Health Foundation

2018:

- Orthomoleculair voedings-- en suppletie adviseur – Ortho Health Foundation

- Natura foundation: seminar "de 3 D's van vitamine D3: Do's, Don'ts en dosering.

- HBO Medische basiskennis - Total Health academie

2015: 

- Coachen - Hanze hogeschool Groningen

2014: 

- Cursus intuïtieve ontwikkeling 1 en 2. 

2010:

- Maatschappelijk werk en dienstverlening – Hanze hogeschool Groningen