Tijd voor een betere gezondheid

In mijn praktijk wil ik u graag ondersteunen bij uw proces naar een betere gezondheid en en meer vitaliteit. 

Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde heb ik holistische benadering. 

Dit betekend in de praktijk dat ik het lichaam en geest als een geheel benader en dat ik oog heb voor u levensgeschiedenis en omgevingsinvloeden.  Een holistische visie staat dus voor het zien van samenhang. Dat is het startpunt om een totaalbeeld te krijgen van u situatie.

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of 

gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken 

die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.De volgende thema's worden nauwkeurig in kaart gebracht tot er een compleet totaalplaatje ontstaat: 

- Chronologische klachten registratie 

- Voeding en vocht inname (wat en hoe)

- Supplementen en medicatie gebruik

- Trauma's

- Stressregulering 

- Mindset

- Constitutie 

- Motivatie 

- Psychische klachten 

- Lichaamsbouw 

- Emotieregulering 

- Ontspanning 

- Slaappatroon

- Beweging 

- Zelfzorg

- Relaties 


Indien nodig kan er aanvullend onderzoek gewenst zijn. Enkele veel voorkomende voorbeelden:  

- Online vragenlijst vitaminen- en mineralen check (gratis)

- Online neurotransmitterstest (dopamine, acetylcholine, serotonine, gaba) (gratis)

- Bloedonderzoek (via de huisarts of een particulier laboratorium via de praktijk)

- Urinetest 

- ontlastingsonderzoek (PH-balans, schimmels, gisten, ontstekingsmarkers, parasieten, candida, samenstelling darmflora/bacteriën,       verteringscapaciteit eiwit, vet, koolhydraten)

- Voedsel intolerantietest (serum)

- Inhalatie allergenen test (serum)

- Omega 3 index test (balans omega 6- omega 3)


Intake procedure

Bij aanmelding ontvangt u het intakeformulier en de klachtenregistratielijst. We plannen dan een eerste afspraak. Voor deze afspraak stuurt u het intakeformulier maximaal 5-7 dagen van te voren naar mij terug. Ik heb dan  genoeg tijd om uw verhaal alvast te lezen en mij goed voor te bereiden.

In het intakegesprek zal ik u aanvullende vragen stellen op basis van de aangeleverde informatie en zullen we bespreken of er aanvullend onderzoek nodig is. Ik leg u alles rustig uit.  

Supplementen zijn via de praktijk aan te schaffen, indien gewenst. 

Binnen twee a drie weken na de intake ontvangt u een uitgebreid advies op gebied van voeding, leefstijl en eventueel ondersteunende supplementen. 

Het advies bespreken we in een consult of een telefonische afspraak, zodat alles duidelijk voor u is. U gaat dan aan de slag met uw nieuwe leefstijl en we plannen samen een moment om te kijken hoe het gaat. Tussentijds bellen mag altijd.  

Het veranderen van eet- en leefgewoontes is niet eenvoudig. Daarom is het mogelijk om hier extra ondersteuning voor te ontvangen. We gaan dan samen opzoek naar een onderliggende thema's en bekijken wat het effect van de bijkomende emoties zijn op uw leefstijl. Ook is er aandacht voor omgaan met stress en het zoeken we naar een passende manier van ontspanning voor u.